2010. szeptember 15., szerda

Sanghaj EXPO 2010 Magyar Pavilon

Szeptember  22. 16.30
MOME főépületében, az A104 teremben, a Bp. XII. Zugligeti út 9-25 alatt.

A nyári szünetet követő első előadás témája:
Sanghaj EXPO 2010 Magyar Pavilon

A Magyar Pavilon központi eleme a harmóniára, egyensúlyra való törekvést jelképező matematikai találmány, a  Gömböc. Az ennek helyet adó épület egy mesebeli zengő erdő, melyben a fák a magasból „nőnek” fel és le amíg mi madárként repülünk e folyton változó, dinamikus térben.
Domokos Gábor  építészmérnök, Lévai Tamás építész, Nagy Ágoston interakció tervező, Samu Bence új média képzőművész, Ruttkay Zsófia matematikus (moderátor)Referenciák:
Gömböc honlap
Az épület belső tere
Hanghatások

Az előadók:

Domokos Gábor
építészmérnök, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár 
BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék
www.iit.bme.hu/~domokos

Lévai Tamás építészmérnök,

Nagy Ágoston
http://www.binaura.net/fuzio/16_shanghai_synth/index.html
Szabadúszó interakciótervező. Korábban dolgozott hanggal (tradicionális és experimentális), képpel (álló és mozgó), főként ingyenes, szabad alkalmazásokkal. Érdeklődése középpontjában: interakció-tervezés, dinamikus rendszerek installációkhoz és élő fellépésekhez, főként a Binaura kollektíva kereteiben. Rendszeresen tart workshopokat, kurzusokat külföldön és itthon egyaránt. Munkái többek között Németország, Norvégia, Lengyelország, Finnország, Horvátország, Kína fesztiváljain szerepeltek.

Samu Bence
Új média területén alkotó, alkalmazott és képzőművész. Autodidakta programozó, aki elsősorban interaktív mozgóképeket és installációkat készít. Tudását a MOME MD-szakán, hazai és külföldi workshop-okon osztja meg másokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése